Nusakh Vilna Memorial: The nearly forgotten women resistance fighters

970 521 Forward

זונטיק, דעם 19טן סעפּטעמבער, פֿון 1:00 ביז 2:30 נאָך מיטאָג, וועט אָנלײַן פֿאָרקומען די יערלעכע הזכּרה־פֿאַרזאַמלונג פֿון „נוסח ווילנע‟, אַן אָרגאַניזאַציע פֿון ייִדן געבוירענע און אָפּשטאַמיקע פֿון דער שטאָט ווילנע — דער אַמאָליקער צענטער פֿון ייִדישער קולטור, און דאָס אָרט וווּ מע האָט פֿאַרלייגט דער ייִוואָ.

אין דער יערלעכער א paraנטערנעמech מערקט מען אָפּ דעם אָנדענק פֿון דער שטאָט דורך פּאָעזיע gres. מוזיק. יאָרן לאַנג, ווען ס׳רובֿ פֿונעם עולם איז באַשטאַנען פֿון ווילנע־געבוירענע האָט מען געפֿירט די געטאָ־אַקאַדעמיע אויף ייִדיש אָבער במשך פֿון די לעצטע יאָרן קומט עס פֿאָר מערסטנס אויף ענגליש, כּדי יענע קינדער און אייניקלעך פֿון ווילנער ייִדן, וועלכע קענען נישט קיין ייִדיש, זאָלן אויך קענען געניסן פֿון דער פּראָגראַם.

Click here to read full article 

AUTHOR

Forward

All stories by: Forward

Leave a Reply

Your email address will not be published.