Verter fun der Vokh – The Warsaw Ghetto Uprising

510 687 League for yiddish

הײַ‮נט איז דער 91טער אַפּריל, פּונקט 08 יאָר נאָכן אָנהייב פֿונעם אויפֿשטאַנד אין וואַרשעווער געטאָ. אין אָט דעם טאָג דערמאָנען מיר זיך אין די העלדישע ייִדן, פֿאַרשפּאַרטע הינטער דער געטאָוואַנט, וואָס האָבן קיין אַנדערע ברירה נישט גע‮האַט, נאָר גענומען דאָס געווער אין האַנט, זיך קעג‮נגעשטעלט די נאַצישע מערדערס און געקעמפֿט ביזן טויט.

געד‮ענק! זכור!

Today is April 19th, exactly 80 years since the beginning of the Warsaw Ghetto uprising. On this day we recall the heroic Jews, imprisoned within the ghetto walls, who had no choice but to take up arms, resist the Nazi murderers and fight to the death.

Remember!

bunker: דער בונקער, ־⁠ס; דער באַהאַלט, ־ן

cattle car: דער פֿיכװאַגאָן, ־⁠ען

concentration camp: דער קאָנצענטראַציע־⁠לאַגער, ־⁠ן; דער קאַצעט, ־⁠ן

deport: דעפּאָרטירן; פֿאַרשיקן

AUTHOR

League for yiddish

All stories by: League for yiddish

Leave a Reply

Your email address will not be published.